Începînd de săptămîna viitoare, Revista Kamikaze va publica documente obținute de către organizația WikiLeaks din interiorul diplomației americane, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Revista Kamikaze și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), care deține, în exclusivitate, toate documentele WikiLeaks referitoare la România.

Conform CRJI, este vorba de aproximativ 1.200 de telegrame diplomatice trimise la Washington. Cele mai multe dintre aceste telegrame au fost trimise de Ambasada SUA de la București, dar există documente expediate și de alte entități diplomatice. În proporție covîrșitoare, documentele acoperă perioada 2000-2010, multe dintre telegramele diplomatice trimise de Ambasada americană de la București vorbind atît despre politicieni, cît și despre jurnaliști.

Nici Elena Udrea nu a scăpat de descrierile diplomaților americani. Într-una din telegrame, actualul ministru al Dezvoltării este numită „un personaj «saucy» (sugestiv din punct de vedere sexual – n.r.), care a dus la dese speculații referitoare la natura relației ei cu Băsescu“.

În altă telegramă, stilul este și mai direct: „Ministrul Elena Udrea și fostul ministru Monica Iacob-Ridzi, a căror reputație este că au fost iubitele lui Băsescu“. Se anunţă, deci, dezvăluiri spectaculoase!