O telegramă remisă de Ambasada SUA din Bucureşti şi redactată în urma unor discuţii cu consilierul UE Onno Simmons a ajuns în presă, prin Wikileaks. Hotnews scrie că telegrama vorbeşte despre o întâlnire "G8 Counter-Terrorism Action Group găzduită de Ambasada Rusiei", în care Simmons a arătat că Mafia joacă un rol "dăunător şi secret în România".

Potrivit lui Simmons, crima organizată din România "ar putea fi aşa de bine organizată încât nici nu e nevoie să se împuşte între ei". "Grupurile de crimă organizată din România "stau sub radar" şi lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai guvernului", se mai arată în document.

Simmons a atras atenţia la respectiva întâlnire că ar exista o înţelegere şi între grupuri arabe şi Guvernul României, pe principiul "lăsaţi-ne să spălăm bani în România şi nu vom ataca ţinte româneşti".

"Simmons e cunoscut în rândurile diplomatice din Bucureşti ca fiind una dintre cele mai sceptice voci în ceea ce priveşte progresul României către integrare europeană", se arată în document.