William şi Kate au petrecut până dimineaţa după nunta regală, la Palatul Buckingham, alături de peste 300 de invitaţi, prieteni şi membri ai familiei celor doi tineri. Cuplul a rămas la palat după recepţia care a avut loc până dimineaţa. Potrivit bbc.co.uk, mirii vor pleca în curând în luna de miere, însă destinaţia nu a fost făcută public.

Se pare că, în cadrul recepţiei, găzduite de tatăl mirelui, prinţul Charles, au avut loc cele două discursuri tradiţionale: cel a cavalerului de onoare, Prinţul Harry şi cel al tatălui miresei, Michael Middleton.

Fratele mai mic al lui William a fost însărcinat şi cu organizarea unui mic-dejun în dimineaţa de sâmbătă, denumit "Dejunul supravieţuitorilor".

Pentru petrecere, Ducesa de Cambridge a renuntat la rochia cu maneci lungi din dantela, la tiara si la voal, in favoarea unei rochii de seara cu corset, fara umeri. Creata tot de Sarah Burton, tinuta din saten alb avea talia marcata, fiind brodata cu nenumarate cristale. Catherine si-a completat rochia eleganta cu un bolero din angora. În schimb Ducele de Cambridge a ales un frac cu papion. Amandoi pareau extrem de relaxati si fericiti.

Regina Elisabeth a II-a şi soţul ei, ducele de Edinburgh, nu au participat la petrecere, deoarece au plecat din Londra, în weekend.

La somptuoasa petrecere de la Palatul Buckingham, invitatii putut gusta din tortul cu fructe, etajat, comandat de mireasa si decorat cu 16 flori, printre care trandafirul englezesc, ciulinul scotian, narcisa galeza si trifoiul irlandez. O veritabila opera de arta, tortul miresei a fost expus in maiestuoasa Galerie a tablourilor din Palatul Buckingham.

Banchetul a avut loc în Camerele Statale (State Rooms) din Buckingham Pallace, incluzând camera de bal. Aceasta are 36 de metri lungime şi 18 metri lăţime şi este cea mai mare încăpere din palat. Acest spaţiu a fost adăugat clădirii în anii 1850, la cererea Reginei Victoria.

Prinţul William şi Kate Middleton au fost declaraţi soţ şi soţie, vineri, în cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a circa 1.900 de invitaţi. Cei doi au ieşit apoi în balconul de la palatul Buckingham şi s-au sărutat în faţa miilor de oameni prezenţi.

Potrivit unor surse, cei doi miri vor avea locuinţa în Ţara Galilor.