În organizarea Varadinum Foto Club Oradea, joi (25 ianuarie) va avea loc, la Filarmonica din oraş, vernisajul unei expoziţii cu tematică albă. "Winter story" reuneşte fotografii realizate în zilele cu zăpadă de artistul Csaba Balasi, din Miercurea Ciuc.

Fotograful expozant este vicepreşedintele Asociaţiei Artistilor Fotografi din România şi ofiţerul de legătură cu Federaţia Internaţională de Artă Fotografică.

"Succesiunea anotimpurilor marchează ritmul vieţii, ilustrează mitul eternei întoarceri,simbolizează alternanţa ciclică şi veşnica reîntoarcere. Sunt anotimpuri care trezesc plăcerea să le învingi şi să te bucuri de ele. Iarna este ademenitoare nu doar în poveste, parcă ar vrea să ne vorbească aceste imagini, ci şi-n realitate..Aşa îţi explici, că un artist dotat şi experimentat ca Balási Csaba, a făcut din acest anotimp un subiect care i-a adus titlul suprem în arta fotografică. Din toate văile şi crestele munţilor, din desişul brazilor, din adâncurile cerului, printre nori, raze şi apusuri de soare, cântă pentru ochi şi suflet o tainică simfonie şi... povestea iernii , pare a nu se mai termină . Acestea sunt tablourile iernii plăsmuite de mâna şi spiritul artistului fotograf,maestrul Csaba Balasi", se arată în invitaţia transmisă de clubul orădean.

Vernisajul este programat pentru ora 18, iar accesul este liber pentru toţi doritorii.