Celebrul rapper american Wiz Khalifa a fost trimis în judecată la Constanța, după ce, în timpul concertului pe care l-a susținut în vară pe scena festivalului „Beach, Please!”, a fumat marijuana.

După concert, polițiștii l-au reținut, iar rapperul a transmis că nu a intenționat să arate o lipsă de respect față de România.

Autorul hiturilor „Black And Yellow”, „We Dem Boyz”, și „Young, Wild & Free” a fost trimis acum în judecată pentru consum ilicit de droguri, dosarul fiind înregistrat pe 16 octombrie la Tribunalul Constanța, conform Digi24.ro

Decizia vine după ce procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța au finalizat cercetările în acest dosar.

Potrivit Legii, Wizz Khalifa riscă pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. În actul legislativ se mai arată că „dacă faptele privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

Wiz Khalifa - un mare amator de marijuana - a fost reținut în România pe 14 iulie 2024. Atunci, Poliția Română a transmis: „Față de cel în cauză, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale. Din cercetări a reieșit că acesta, pe parcursul unui recital susținut în cadrul unui festival de muzică ce se desfășoară în stațiunea Costinești, județul Constanța a deținut peste 18 grame de canabis (drog de risc) și a consumat (pe scenă) o altă cantitate de canabis, sub forma unei țigări artizanale”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!