Compania aviatică maghiară Wizz Air a redus numărul zborurilor pe care le operează pe şase aeroporturi din România, inclusiv pe cele din apropierea Oradiei: Cluj-Napoca şi Timişoara.

Potrivit site-ului de ştiri din aviaţie Boardingpass.ro, este vorba de 21 de rute de pe aeroporturile din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş, Timişoara şi Cluj-Napoca.

O parte dintre ele au fost suspendate anterior şi nu vor fi reluate, altele nu vor mai fi disponibile începând din vara acestui an. Pe listă se mai află şi rute sezoniere, cum e cea de Cluj-Napoca - Antalya, care nu va fi reluată în 2024. 

Wizz Air nu a transmis public lista modificărilor, dar publicația Boarding Pass prezintă o listă a lor. 

Printre rutele pe care Wizz Air nu va mai opera se numără Cluj - Berlin, Cluj - Lyon sau Timișoara - Frankfurt.

Lista zborurilor anulate:


(sursa foto: captură Boardingpass.ro)

Site-ul de ştiri din Cluj-Napoca Monitorulcj.ro a luat legătura cu reprezentanţii Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Oradea, aceştia transmiţând că decizia a fost luată din cauza unor probleme de fabricaţie la motoarele de tip Pratt & Whitney, care se află în componenţa aeronavelor Airbus A320, folosite de compania low-cost, precum şi de altele din industrie, precum Lufthansa şi All Nipon Airlines.

„Trebuie verificate motoarele Pratt & Whitney. Considerăm că ar fi nişte defecţiuni la fabricaţie, iar verificarea unui motor durează aproximativ 270 de zile şi afectează capacitatea pentru foarte multe companii aeriene. Este o măsură temporară pentru programul de vară. În toamnă se mai vor atenua problemele, dar mondial această problemă va fi rezolvată în primăvara anului 2025", a declarat pentru sursa citată David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu".

Reprezentanţii Wizz Air au confirmat, tot la solicitarea Monitorulcj.ro, că suspendă temporar „unele rute”, precizând că pasagerii afectaţi au fost înştiinţaţi pe mail ori prin SMS.

"Wizz Air confirmă că, din cauza inspecţiilor la motoarele Pratt & Whitney planificate pentru lunile următoare, aflate în afara controlului companiei aeriene, aceasta va suspenda temporar unele dintre rutele din reţeaua sa. Dedicată să ofere cea mai bună experienţă posibilă, compania aeriană a făcut tot ce îi stă în putinţă pentru a minimiza perturbările pentru pasageri, implementând modificările de program necesare cu câteva luni înaintea datelor de plecare. Toţi pasagerii afectaţi care au făcut rezervări direct la compania aeriană sunt informaţi despre modificări prin e-mail şi SMS şi li se oferă posibilitatea de a alege cea mai potrivită opţiune dintre cele trei disponibile: schimbarea gratuită a rezervării cu un alt zbor, rambursarea a 120% sub formă de credit WIZZ pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din suma achitată iniţial", au precizat reprezentanţii Wizz Air, se mai arată pe Monitorulcj.ro.

Anul trecut, compania maghiară a transportat un număr de 13 milioane de pasageri pe rutele sale spre şi dinspre România, mai scrie Boardingpass.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!