Deşi pare o fată sensibilă şi delicată, Ofelia vrea să le demonstreze tuturor că e mai mult decât atât.

Convinsă că poate să prindă răufăcători aşa cum a văzut în filmele poliţiste, pe care le urmăreşte cu regularitate, vrea să înveţe una din cele mai pasionante meserii: criminalistica.

Până când va primi insigna de poliţistă, are şi alte planuri, pline de adrenalină. După ce a practicat bungee-jumping, atrasă fiind de distracţiile extreme, fata vrea să sară cu paraşuta de cum va împlini 18 ani.

Fac-totum

Toţi colegii din Liceul Lucian Blaga o ştiu pe Ofelia. Ea e tipa cu ochi verzi din a XI-a care organizează toate evenimentele ce i-ar putea interesa. Luni întregi, s-a ocupat de contribuţia liceului la seria Balul Balurilor, dar şi de Zilele Şcolii. "Îmi place să mă implic şi cred că şi în grupul meu sunt un fel de lider, pentru că eu planific toate ieşirile şi excursiile", zice ea.

Ofi e la fel de hotărâtă şi în privinţa carierei. Deşi elevă la profilul filologie-jurnalism, vrea să intre la Academia de Poliţie, ca să devină criminalist: "E singura carieră în care mă văd în viitor. Am văzut filme poliţiste şi mi-au plăcut foarte mult. Mă uit la seriile CSI şi Minţi Criminale. Nu pierd niciun episod"... Însă, până când va da piept cu lumea răufăcătorilor, continuă să profite de adolescenţă, din plin.

La înălţime

Una dintre pasiunile Ofeliei este dansul. De la eleganţa tango-ului şi a valsului, pe care le practică în fiecare joi la Casa Tineretului, şi până la dinamismul hip-hop-ului, ale cărui mişcări le învaţă alături de colegii din trupa şcolii, vrea să înveţe cât mai multe stiluri.

Se dă în vânt după tot ceea ce înseamnă nou, dar mai ales palpitant. După ce a prins gustul sporturilor extreme, făcând bungee-jumping, adică sărituri "în cap" de la mare înălţime, adolescenta vrea acum şi mai multă adrenalină. Următorul pas e saltul cu paraşuta, lucru pe care îl numeşte "visul vieţii ei". Iar asta chiar dacă mama ei nu este de acord. "Nu vrea să semneze, pentru că îi e frică să nu păţesc ceva. Abia aştept să fac 18 ani, şi nu ca să-mi iau permis de şofer, ci să mă duc direct să mă înscriu la cursuri de paraşutism".

Nu-i rămâne decât să numere zilele până pe 8 noiembrie, când va deveni majoră, şi va putea "zbura"...


POLIŢISTA
Ofelia Praja

Ochi: verzi
Înălţime: 1,67 m
Zodie: Scorpion
Măsuri: 88-65-87
Greutate: 50 kg
Hobby: dansul, bungee-jumping