Zilele Art Nouveau au adus, sâmbătă, personaje de poveste în centrul Oradiei. "Grande Madame", o mare doamnă, în sensul propriu, a adus muzică şi comedie în faţa Teatrului Regina Maria, în timp ce în Piaţa Unirii, chiar în faţa celui mai important palat Art Nouveau al urbei, Palatul Vulturul Negru, au apărut, dintr-o carte de poveşti, două zâne graţioase, una cântând la harpă, iar cealaltă mişcându-se pe ritmurile acesteia. 

De Zilele Art Nouveau, organizatorii au pregătit câte trei reprezentaţii ale fiecăreia dintre cele două producţii semnate de compania de teatru şi animaţie stradală Famous Art din Cluj-Napoca. Primele trebuiau să aibă loc în jurul prânzului, însă au fost amânate pentru după amiază din motive tehnice, dar şi pentru a fi vizibile pentru cât mai mulţi trecători prin centrul Oradiei. 

Astfel, la ora 16, în Piaţa Ferdinand, a poposit "Grande madame", o cântăreaţă de operă de 5 metri înălţime, care adăposeşte sub fustele ei o mică formaţie cu violonişti şi violoncelişti, în timp ce pentru atenţia ei se întrec patru tineri domni, care dansează, oferă momente comice şi chiar folosesc o scară pentru a ajunge la doamna cea mare şi a-i oferi flori. În programul muzical "Grande madame" au fost incluse mai multe fragmente şi arii din opere şi lucrări celebre din muzica clasică. 

Ajutată de cei 4 tineri domni, şi ei în costume de epocă, "Grande madame" s-a deplasat până în spatele Teatrului Regina Maria, unde a mai oferit un moment muzical. 

Pe lângă reprezentaţia de la ora 16, momentul "Grande madame" a mai fost programat sâmbătă şi la orele 18, respectiv 20. 

Celelalte invitate au poposit în Oradea în Piaţa Unirii, în dreptul Palatului Vulturul Negru. Momentul numit "Armonia zânelor" a adus în faţa privitorilor două personaje de basm, colorate şi graţioase, care au cântat la harpă şi dansat. Momentul s-a dovedit fascinant pentru mai toţi cei prezenţi. Copilaşii s-au aşezat cât mai aproape de cele două zâne, ieşite dintr-o carte de poveşti, şi nu şi-au luat privirile de la mişcările lor graţioase, iar într-o pauză dintre melodii din public s-a auzit vocea unui domn: "Bravo, sunteţi nişte îngeri!". 

Momentul "Armonia zânelor" mai este programat şi pentru orele 19, respectiv 20. 

Evenimentele de sâmbătă din cadrul Zilelor Art Nouveau se vor încheia cu un concert cu muzică clasică, operă, balet şi proiecţii video (pe nişte ecrane de pe scenă). Evenimentul ce va cuprinde creaţii de început de secol XX va începe la ora 21 şi va avea loc în Piaţa Unirii. 

Zilele Art Nouveau vor continua duminică cu mai multe tururi ghidate prin centrul Oradiei, cu tematica "Tipografii, reclame şi magazine de epocă". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!