A nins ca în poveşti marţi în Oradea. După ce în prima parte a zilei soarele a mângâiat copacii înfloriţi din zona centrală a orașului, în cursul după amiezii locul acestuia a fost luat de fulgi mari de zăpadă.

Fotoreporterul BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a surprins mai multe imagini sugestive prin cartierele oraşului.

Păsărele surprinse de fulgi, flori de toate culorile "pictate" cu steluţe de zăpadă, magnolii atinşi de nea sunt câteva dintre acestea.

După cum se ştie, temperaturile au scăzut simţitor în ultimele zile în toată țara. De altfel, până marţi seară la ora 23, judeţul Bihor este vizat de două avertizări meteorologice, una de tip cod galben şi una de cod portocaliu (zona montană), de intensificări susţinute ale vântului şi viscol puternic.

În acest interval, în cea mai mare parte ţării, vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h şi izolat peste 70...75 km/h, au arătat meteorologii.

În plus, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Apuseni, la altitudini mai mari de 1.500 m, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scăzută.

Vremea nu dă semne de schimbare nici în zilele viitoare. De marţi dimineaţă, până joi, 30 martie, se va manifesta o răcire accentuată, îngheţ la sol şi brumă în aproape toată ţara.

"Vremea va fi rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 şi 0 grade şi se va produce brumă sau îngheţ la sol", au transmis meteorologii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!