Zăpada abundentă îngreunează traficul pe drumurile din judeţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana primind mai multe apeluri din partea şoferilor aflaţi pe drum. "Am avut mai mult de 20 de apeluri care au venit din judeţ, lucru obişnuit atunci când ninge abundent. Oamenii se plângeau că drumurile sunt greu practicabile din cauza zăpezii", a afirmat Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Acesta a precizat că în judeţ zonele despre care s-au înregistat reclamaţii au fost pe drumurile Oradea-Marghita, Marghita-Suplacu de Barcău, Oradea-Salonta, Biharia-Diosig. În schimb, Herţe afirmă că ISU nu a primit reclamaţii în privinţa stării drumurilor din Oradea.

Totuşi, nici un drum din judeţ nu este închis din cauza omătului. "Nu există drumuri blocate, însă, se circulă în condiţii de iarnă", a confirmat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

În ciuda faptului că există plângeri legate de starea drumurilor, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că utilajele de deszăpezire lucrează în toate zonele judeţului, încă de joi seara. "Peste tot se lucrează la deszăpezire, iar nicăieri nu e oprită circulaţia. Problema este că zăpada continuă să cadă", a spus Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor. Acesta a mai precizat că apelurile primite de ISU s-ar putea referi la drumuri din judeţ, dar care nu sunt drumuri judeţene, ci naţionale.

De de altă parte, Primăria a anunţat vineri că utilajele RER Ecologic Service acţionează pe drumurile din oraş încă de aseară. Municipalitatea susţine că 12 maşini străbat vineri oraşul pentru a plugui zăpada, iar alte opt împrăştie antiderapant solid pe străzile secundare. Pentru orice problemă legată de zăpadă, orădenii pot contacta dispeceratul RER la numărul 0259-433.195.