Curg râuri de lacrimi pentru tânăra de 18 de ani moartă în accidentul de joi de pe centura Oradiei. Cunoscuţii sunt şocaţi de ce s-a întâmplat şi îşi exprimă solidaritatea faţă de familie online, încercând să marcheze frumos memoria adolescentei.

După cum se ştie, Andrada Daiana Nemeș, împreună cu o colegă, chiuliseră de la şcoală de la ultima oră ca să meargă să îşi ridice rochia pe care urma să o poarte la apropiatul banchet de absolvire a liceului. Șoferiță începătoare, adolescenta a apăsat, se pare, prea tare pedala de acceleraţie, pe un carosabil umed, şi a derapat, izbindu-se de o maşină care circula din sens opus.

Moartea tinerei a stârnit o puzderie de mesaje pe internet, care evocă memoria fetei, exprimă compasiunea şi regretul celor care au cunoscut-o ori încurajează familia Andradei. Un mesaj deosebit de emoţionant este cel al fostei educatoare a Andradei, Maria Pituţ, postat pe contul de Facebook al adolescentei.

"Din păcate mult prea devreme "Promoţia florilor-2005", de la GPP 31,Oradea, este în doliu... Deşi este primăvară, anotimpul renaşterii, este luna florilor, frumoasa "floare însufleţită" de copiii minunaţi de atunci (2005) şi tinerii frumoşi de astăzi începe extrem de repede să se ofilească… Prima petală, din păcate, s-a desprins azi, când sufletul minunat şi chipul frumos al Andradei a ales sa fie o petală a unei frumoase flori din Raiul cel Sfânt. Un gând de alinare pentru familie... Zbor lin printre stele, Andrada! Dumnezeu sa te odihnească în pace, iar pe cei rămaşi sa îi mângâie şi să îi întărească", a scris Maria Pituţ, "profund îndurerată".

Prietenii Andradei au realizat și un film din imagini ale acesteia, care prezintă o adolescentă deosebit de frumoasă, plină de viaţă, înconjurată de amici, preocupată de muzică şi de estetică, având o fire caldă şi sensibilă.

"Îmi doresc ca anul 2017 să aducă noi schimbări în viaţa mea, îmi doresc să întâlnesc şi să dăruiesc dragoste, îmi doresc sănătate şi fericire. Doamne, ai tu grijă de familia mea, de prietenii mei, de sufletul meu şi de tot ceea ce va urma!", spunea Andrada într-un mesaj pe Faceook, reprodus de filmuleţ. Dorinţe, din nefericire, prea rapid şi prea violent curmate…