Pasagerii care s-au îmbarcat, miercuri dimineaţă, în aeronava care trebuia să-i aducă de la Bucureşti la Oradea au avut ghinion.

Avionul a decolat la timp, adică la ora 7.15, însă a aterizat înapoi pe aeroportul din Bucureşti din cauza unei "defecţiuni tehnice", a scris pe Facebook o orădeancă, pasageră în respectiva cursă.

Pasagerii au fost debarcaţi, iar apoi, în jurul orei 9, reîmbarcaţi, dar degeaba, căci aeronava tot n-a decolat. Potrivit femeii, comandantul n-ar fi vrut să o ridice de la sol.

ATR în loc de Boeing

"M-am trezit la 4 dimineaţa pentru cursa Blue Air spre Oradea. Decolăm super dandy relaxare la 7.15 conform programului. După 20 de minute suntem anunţaţi că ne întoarcem pe Otopeni din cauza unei defecţiuni tehnice - "ceva de depresurizare, durează cam o oră" - şi ne trimit în aeroport. La 9 şi puţin ne spun că s-a rezolvat problema şi ne îmbarcăm din nou, pornesc motoarele şi… nimic. Ideea e că iar suntem în aeroport, comandantul de pe aeronava ATR închiriată de Blue Air zice că nu poate decola aşa. Altă aeronavă n-au, la întrebări legate de alte zboruri răspunsurile sunt evazive", a scris orădeanca, pe Facebook.

Contactată de BIHOREANUL, femeia a explicat că, de fapt, cursa Bucureşti - Oradea este efectuată cu o aeronavă ATR închiriată de Blue Air şi nu cu un avion Boeing din dotarea companiei.

În jurul orei 11.30 pasagerii au fost invitaţi în autobuze pentru cea de-a treia îmbarcare. "Se pare că până la urmă nu a fost o problemă cu avionul, ci se mai aprind avertizările la bord şi nu au voie piloţii să decoleze cu ele aprinse", a povestit orădeanca reporterului.

Între timp, în Aeroportul din Oradea aşteaptă de dimineaţă pasagerii care urmau să ia cursa retur, Oradea - Bucureşti. Zborul era programat la ora 9.15. 

"Nouă nu ni se comunică motivele întârzierii. Pasagerii aşteaptă în terminal, au primit sandwich-uri şi apă din partea companiei. Este, într-adevăr, o situaţie neplăcută pentru pasageri", a declarat BIHOREANULUI Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Internaţional Oradea.

UPDATE: Din nou întorşi

După ce au fost îmbarcați a treia oară în aeronava închiriată de Blue Air, care a și decolat de la București, pasagerii au fost din nou întorși, după circa 20 de minute de zbor, în jurul orei 13, pe aeroportul din Capitală, a precizat, pentru BIHOREANUL, orădeanca pasageră a zborului cu bucluc. 

Până la urmă, pasagerii au fost îmbarcați într-o aeronavă Boeing, a companiei Blue Air, pentru a fi aduși la Oradea.