Aşa cum orădenii au cerut în programul de bugetare participativă, Primăria va lumina trecerile de pietoni nesemaforizate din oraş.

Municipalitatea a obţinut autorizaţia de construcţie necesară pentru iluminarea a 26 de treceri de pietoni aflate pe străzile Cazaban, Oneştilor, Tudor Vladimirescu, Bulevardul Decebal, Bulevardul Dacia, Transilvaniei, Parcul Petofi, Bulevardul Ştefan cel Mare, Matei Corvin, Calea Clujului, Parcul 1 Decembrie, Meşteşugarilor, Lăpuşului, Sextil Puşcariu, Calea Aradului, Seleuşului, Războieni.

"Dacă investiţia va fi cuprinsă în bugetul Primăriei Oradea din acest an, care încă nu a fost votat de Consiliul Local, lucrările ar putea începe în această primăvară şi ar putea fi terminate până la sfârşitul anului", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

Fiecare dintre cele 26 de zebre ar urma să aibă corpuri de iluminat cu LED şi senzori de mişcare, astfel încât lumina să strălucească atunci când pietonii vor să traverseze strada. Investiţia este estimată la peste 556.000 lei. În Oradea, sunt mai mult de 200 de treceri de pietoni nesemaforizate, iar intenţia Primăriei este ca anual să ilumineze noi zebre.