Ultimele trei zile au fost aglomerate pentru pompierii bihoreni. De vineri până duminică, militarii au intervenit la zece misiuni de stingere a incendiilor izbucnite pe terenuri virane, păşuni şi mirişti.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, primele incendii au fost raportate vineri, după ora 13.15. Pompierii au intervenit în Tileagd, Poiana, Topa de Sus, Cadea şi pe strada Vişinilor din Oradea. "Flăcările au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 12,5 hectare, iar în cazul incendiului de pe strada Vişinilor din municipiu, au ars şi 50 de pomi fructiferi", se arată în comunicat.

Sâmbătă, misiuni similare au avut loc în Tilecuş, Husasău de Criş, Dumbrava şi Oradea, unde au ars, în total, 3,5 hectare vegetaţie uscată, trei tone de fân şi 10 pomi fructiferi.

În fine, duminică, un incendiu similar a izbucnit în cimitirul din Cihei, unde a ars un hectar de vegetaţie uscată, 30 de candele şi 10 scânduri de brad.

"Cu excepţia incendiului produs la un teren din Husasău de Criş, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, toate celelalte nouă evenimente menţionate au fost, cel mai probabil, generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor", se arată în comunicatul ISU Crişana.