Tinerii înotători orădeni au înregistrat rezultate remarcabile la întrecerile Campionatului Naţional de înot pentru juniorii II, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 9-13 aprilie la Baia Mare.

Antrenorul clubului Crişul, Zsolt Iles, a participat cu trei sportivi, dintre care doi s-au situat de mai multe ori pe podium.

Surpriza plăcută a furnizat-o Ioana Buzlea, în probele de mixt, unde pe distanţele de 200 şi 400 de metri au ocupat locul I şi a devenit campioană naţională, "cu timpi buni, într-o probă complexă", după cum declară directorul CS Crişul, Ionel Bungău.

În proba de 50 metri spate, Ioana a ocupat locul II, iar la 50 şi 200 metri bras a ocupat locul al III-lea, cucerind, astfel, în total, cinci medalii, dintre care două de aur, una de argint şi două de bronz.

Tot cinci medalii a cucerit şi Sallay Tamas, liderul secţiei orădene de înot, care s-a situat pe primul loc în probele de bras, pe distanţele de 50, 100 şi 200 metri.

În afară de cele trei medalii de aur, Tamas şi-a mai adjudecat două medalii de argint, la 200 şi 400 metri mixt.

Cea de-a treia participantă a fost Patricia Chiricheu, de doar 13 ani, care, la primul an al categoriei de vârstă de juniori II , a ocupat locul V la 400 metri mixt, locul VII, la 50 şi 200 metri bras, şi poziţia a VIII-a, la 200 metri mixt.

Concursul a reunit 320 de sportivi, proveniţi de la 52 de cluburi din întreaga ţară.