În cursul zilei de miercuri, poliţiştii din oraşul Valea lui Mihai au depistat şi au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale faţă de zece localnici, cu vârste cuprinse între 15 şi 41 de ani, a anunţat joi, un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.

Aceştia sunt suspectaţi că numai în cursul lunii decembrie au furat 550 de metri de cablu din cupru de pe stâlpii din localitate, provocând un prejudiciu de 17.954.15 lei.

Mai mult, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au descoperit că patru dintre ei, între care şi un minor de 15 ani, au furat cupru în valoare de 4.254 lei, chiar în noaptea Ajunului de Crăciun, şi din localitatea Şimian.

"Cei în cauză sunt acuzaţi că, în perioada 10 octombrie-25 decembrie, ar fi acţionat la date diferite, în grupuri de câte trei-patru persoane, iar după comiterea faptelor ar fi dezizolat cablul prin incendiere pe câmp, apoi l-ar fi comercializat la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Oradea, contra sumei de 20 lei/kg", se arată în comunicat.

Poliţiştii continuă cercetările cu cei zece în stare de libertate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.