Zece ofiţeri din cadrul poliţiei ungureşti de frontieră au fost arestaţi şi audiaţi, ei fiind suspectaţi de luare de mită de la şoferi de camioane care intră pe teritoriul Ungariei din România.

Potrivit Mediafax, suspecţii lucrează la punctul de trecere a frontierei de la Gyula, aflat după Vama Salonta, şi sunt acuzaţi că au primit mită cinci euro, 10 lei. În cazul în care șoferii le ofereau bancnote mai mari, polițiștii de frontieră le returnau restul de la 5 euro. Potrivit anchetatorilor, șpăgarii acceptau în locul banilor, produse alimentare, suc, ciocolată, sau cafea, în schimbul renunțării la verificări.

Ancheta în caz a fost demarată de Parchetul General al Ungariei, în urma unei sesizări făcute de Serviciul ungar de Informații. Polițiștii de frontieră au fost ridicați în cadrul unei acțiuni a mascaților, procurorii demarând simultan și percheziții la locuințele acestora, în timpul cărora au fost ridicate documente dar și unități de calculator. 

Suspecţii au refuzat să dea declaraţii, se arată într-un comunicat emis de procuratura din Szeged.

Cazul de corupție s-a lăsat și cu demiteri căci, potrivit agenției de presă MTI, șeful Poliției de Frontieră Gyula și șeful Departamentului de control al Frontierei din cadrul instituției au fost revocați din funcții.