Asociaţia Caritas Eparhial organizează vineri pentru a treia oară "Marşul Nasului Roşu", un eveniment în cadrul căruia aproximativ 25 de clovni voluntari vor defila de la Librăria Gutenberg, Primărie pe Republicii, până la supermarketul Crişul şi înapoi. Marşul va începe de la ora 14.

"Evenimentul este organizat cu scopul de a-i face pe oameni să zâmbească, să uite de griji măcar pentru un timp", a afirmat Iulia Iova, coordonatoarea Departamentului de Voluntari al asociaţiei.

În drumul lor, clovni îmbrăcaţi în costumele multicolore le vor împărţi trecătorilor baloane modelate. Conceptul marşului este preluat de la organizaţie din Marea Britanie.

De de altă parte, asociaţia Caritas Eparhial a lansat joi proiectul "Voluntari pentru o lume mai bună", în cadrul căruia două tinere din Italia, respectiv Turcia vor petrece opt luni de zile în Oradea, participând la toate activităţile de voluntariat ale asociaţiei. "Cele două voluntare vor participa la servirea mesei calde, la distribuirea de îmbrăcăminte, activităţile clovilor în spitale, în colectarea de fonduri, dar şi la promovarea asociaţiei", a declarat Iulia Iova, coordonatoarea proiectului.

"Voluntari pentru o lume mai bună" este un proiect finanţat prin Programul Tineret în Acţiune - Acţiunea 2 Serviciul European de Voluntariat, al cărui scop este acela de a oferi unor tineri europeni, mediul propice pentru dezvoltare personală.