40.000 de suporteri ai celor de la Atletico au ieşit în Piaţa Neptuno după încheierea finalei Europa League, câştigată de spanioli cu 2-1, după prelungiri, în faţa celor de la Fulham, şi au sărbătorit până la ivirea zorilor.

Străzile Madridului respirau alb şi roşu, culorile celor de la Atletico, şi erau o mare de eşarfe, tricouri şi steaguri cu însemnele echipei.

Fiecare a sărbătorit cum a ştiut mai bine marea victorie de la Hamburg, iar cel mai scandat nume a fost cel al eroului Diego Forlan, uruguayanul care a marcat cele două goluri ale spaniolilor în finala cu Fulham. Nimeni nu se dădea plecat şi, deşi cu trecerea timpului era de aşteptat ca piaţa să se golească, suporterii au continuat să vină în valuri, în speranţa că idolii lor vor ajunge la Madrid chiar în cursul nopţii şi că vor veni să sărbătorească alături de ei.

Delegaţia echipei şi trofeul Europa League au ajuns însă pe Aeroportul Barajas cu puţin înainte de ora 7.00, ora locală. Chiar şi aşa, sute de suporteri i-au aşteptat pe jucători la aeroport, iar fotbaliştii lui Quique Sanchez Flores, deşi obosiţi, au sărbătorit alături de susţinători.

În schimb, câteva mii de fani spanioli au rămas blocaţi pe aeroportul din Hamburg.

Obosiţi după cele 120 de minute de joc şi după cele două ore suplimentare pe care au fost nevoiţi să le petreacă în aeroportul din Hamburg, jucătorii lui Sanchez Flores au sărbătorit în avion câştigarea trofeului.