Miercuri, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a celebrat Ziua Dunării, chiar dacă bazinul hidrografic al fluviului n-are nicio legătură cu cel al Crişului. Orice orădean a avut ocazia să se plimbe gratuit cu hidrobicicleta pe Crişul Repede, în zona podului de pontoane, iar cei mai îndrăzneţi dintre ei chiar au participat la o întrecere.

"Au fost în jur de 140-160 de persoane care s-au plimbat cu hidrobicicletele. Majoritari au fost copiii, dar au fost şi adolescenţi, părinţi şi bunici", a precizat pentru BIHOREANUL Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri. Peste 30 de orădeni s-au "băgat" şi la concursul organizat de ABA, o întrecere de ambarcaţiuni pe Criş. "Toţi participanţii au primit o enciclopedie cu viaţa din Dunăre şi un block-notes, să deseneze", a precizat Mihociu.

Totodată, orădenii au umplut până la refuz banner-ul pus la dispoziţie de ABA Crişuri pentru mesajele lor pentru Dunăre. Acest banner va fi făcut cadou Ministerului Mediului, pentru a fi afişat la sediul din Bucureşti.

ABA Crişuri a organizat evenimentul de miercuri în parteneriat cu serviciul Salvamont Bihor, care a vegheat la siguranţa plimbăreţilor pe Criş, şi cu baza de agrement "Veni, vidi, vici", care a pus la dispoziţie ambarcaţiunile uşoare şi echipamentele de protecţie.