Aula Magna a Universităţii din Oradea s-a umplut vineri de părinţi, prieteni şi alţi cunoscuţi ai absolvenţilor celor şapte specializări ale Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea, dar şi a celor care au finalizat în acest an programele de masterat ale facultăţii.

Zeci de tineri artişti au sărbătorit terminarea cursurilor şi seminariilor, aşteptând momentul în care, cu diploma de licenţă în mână, vor putea spune că sunt artişti cu acte în regulă.

Decanul facultăţii, Ioan Pantea, a deschis ceremonia, spunându-le absolvenţilor că are încredere în fiecare dintre ei că va găsi puterea şi convingerea că orice formă de artă poate face o coardă a sensibilităţii să vibreze. "E momentul în care începe căutarea artistului din voi", a spus decanul.

În pofida unor discursuri lungi ale anumitor cadre didactice şi studenţi, tinerii şi-au păstrat emoţiile şi cu toţii au savurat momentul în care li s-a dat câte o diplomă simbolică şi o floare, simbol al absolvirii. Rămâne de văzut câte din numele ce s-au auzit vineri în Aula Magna se vor regăsi în viitor în lumea artei...