Un grup de circa 40 de tineri s-au strâns marţi seară în Piaţa Independenţei, de unde au pornit într-un periplu prin benzinăriile din Oradea, în semn de protest faţă de preţul ridicat al carburanţilor. "Protestăm împotriva preţurilor la combustibil, care sunt destul de ridicate. Dacă ne-au tăiat din salarii, din pensii şi alocaţii, să taie şi din preţul carburanţilor!", a spus Cosmin Vidican, unul dintre participanţi.

"Mergem pe la mai multe benzinării prin oraş, plătim cu bani mărunţi, ne vom spăla şi maşinile şi vom bloca cât mai mult pompele", a zis şi Radu Torjoc, care s-a aflat printre iniţiatorii protestului pe reţeaua de socializare Facebook.

După ce s-au strâns, orădenii au pornit în coloană, la bordul a circa 20 de maşini, claxonând şi cu avariile pornite, spre benzinăria Petrom, de pe Calea Borşului, unde au staţionat câteva zeci de minute la pompe, alimentând în cantităţi infime.

Deşi majoritatea şoferilor au anunţat că vor protesta în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie, protestatarii orădeni au spus că vor continua să blocheze activitatea benzinăriilor din oraş până vineri seară şi au lansat chiar şi un concurs între ei, pentru a-l desemna pe cel care reuşeşte să încarce de cei mai puţini bani. "Până acum, unul dintre noi a reuşit să încarce de 15 bani. Câştigătorul va primi o şampanie cadou", a spus Vlad Bodea, alt şofer protestatar. 

Protestul organizat zilele acestea se desfăşoară în contextul în care preţul carburanţilor a crescut semnificativ în ultimele săptămâni. Preţul unui litru de benzină a ajuns să coste între 5 şi 5.50 de lei, în timp ce motorina costă între 5 şi 5.30 de lei, în funcţie de tipul acesteia.