Aproximativ 80 de bihoreni care şi-au petrecut concediile în Bulgaria şi Grecia sunt blocaţi în ţara vecină, după ce agenţia orădeană care i-a transportat, Avenara Tours, de pe bulevardul Magheru din Oradea, a dat faliment.

Potrivit Digi24, în Bulgaria sunt blocaţi aproximativ 35 de turişti. Oamenii au mers în urmă cu o săptămână, cu un autocar, şi urmau să fie preluaţi tot de un autocar, în cursul zilei de vineri. Surpriză, însă. Când au sunat, joi, să vadă la ce oră va sosi maşina după ei, li s-a spus că nu mai au ce să aştepte.

"Am aflat astăzi, pe la ora 11, că firma a dat faliment şi că nu mai trimite autocar după noi (...) Am vrut să întrebăm mâine la ce oră ajunge autocarul să ne ia. Ni s-a spus că nu e chiar aşa, că agenţia de turism a dat faliment. Am vorbit cu firma care ne-a asigurat transportul şi ni s-a spus că nu au mai fost plătiţi de câteva luni de zile", a povestit, la Digi24, unul dintre turişti, Nicolae Covle.

Orădeanul a precizat că sejurul de 9 zile, care se va sfârşi vineri, a costat în jur de 700-800 de euro de familie. "Încoace am venit cu autocarul, a fost totul în regulă. Deşi eu sunt sigur că acum 8 zile ştiau deja că au probleme. Puteau să ne anunţe că au probleme, acum nu avem cu ce să ne întoarcem. Personal am vorbit cu cineva la consulat, mi-a spus că mă sună să vadă dacă poate să rezolve ceva. Dacă nu, vedem ce va fi", a mai precizat turistul.

Din grupurile de turişti fac parte şi copii. Oamenii spun că nu mai au bani pentru a plăti transportul spre casă unui alt operator. Deocamdată, nici Consulatul României la Sofia nu le-a putut oferi soluţii turiştilor, care au fost îndrumaţi să se descurce pe cont propriu, menţionează sursa citată.

Agenţia care a dat faliment, Avenara Tours, este un tour-operator român, cu sediul în Oradea, pe Bulevardul Magheru, şi oferă servicii în domeniul călătoriilor şi al transportului aerian. Firma funcţiona din 2008.

BIHOREANUL a încercat să ia legătura cu reprezentanţii societăţii, însă sediul este închis, iar la numerele de telefoane aferente agenţiei nu răspunde nimeni.

Citiţi pe această temă şi articolul "Poliţia a început o anchetă în falimentul "peste noapte" al Agenţiei Avenara Tours. Turiştii ar putea fi aduşi acasă pe cheltuiala firmei de transport"