Alexandra Carla Iftime este singurul absolvent de liceu din Bihor care a reuşit performanţa de a obţine nota maximă la toate probele Bacalaureatului.

Tânăra a absolvit Colegiul Naţional Mihai Eminescu, la specializarea Filologie, şi mărturiseşte că nu se aştepta să aibă media 10, dar recunoaşte că o merită, întrucât a învăţat mult.

"Din clasa a XI-a am luat totul în serios, în a XII-a am accentuat învăţatul. Am muncit foarte mult, am participat la toate orele suplimentare de la liceu. Am învăţat serios", a povestit tânăra, marţi, pentru BIHOREANUL. De altfel, era obişnuită cu învăţatul: în urmă cu patru ani, a intrat la liceu tot cu o medie mare, de peste 9,6.

Vestea că este zecistă la Bac a surprins-o însă. "Sincer, nu mă aşteptam, ştiam că subiectivitatea corectorilor contează mult", a mărturisit fata. Toţi foştii ei profesori de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu au sunat-o să o felicite şi să-i spună că îşi merită pe deplin notele. Bineînţeles, şi părinţii fetei sunt extrem de fericiţi. "Mama a început să plângă", a povestit Alexandra. Singură la părinţi, fata este, fără doar şi poate, mândria părinţilor ei.

Chiar dacă ar putea deveni studenta unor universităţi cu tradiţie, Alexandra spune că se va înscrie la Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea, convinsă că cei care vor să înveţe pot face asta la fel de bine în orice universitate. "Vreau să fiu aproape de familie. Dacă vrei să înveţi, înveţi oriunde, şi la Cluj, şi la Oradea", este convinsă tânăra.

În această sesiune a Bacalaureatului, doar 58,07% dintre liceeni au promovat examenul, acestea fiind unele dintre cele mai slabe rezultate din ultimul deceniu.

Citeşte pe această temă şi articolul "Jale la Bac: Aproape jumătate dintre elevii bihoreni au picat examenul, o singură elevă are media 10 (FOTO)"