Cei patru elevi care au luat medii de 10 la Evaluarea Naţională din această vară şi cei 7 care au obţinut aceeaşi performanţă la examenul de Bacalaureat au primit, de la Ministerul Educaţiei, premii pentru reuşita lor.

Într-o scurtă ceremonie care a avut loc vineri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, inspectorul general Horea Abrudan i-a felicitat pe elevi, dar şi pe părinţii şi profesorii acestora.

„Astăzi celebrăm performanţa. (...) Dragi elevi, prin ceea ce voi aţi reuşit, v-aţi demonstrat că se poate şi aţi demonstrat că se poate. Sper ca exemplul vostru să fie urmat de aici încolo de cât mai mulţi elevi, să ştiţi că ne mândrim cu ceea ce voi aţi realizat, învăţământul bihorean se poziţonează pe un loc fruntaş între judeţele ţării nostre, datorită performanţelor pe care voi le-aţi realizat la cele două examene naţionale”, a declarat Abrudan.

O parte dintre zeciştii de la Bacalaureat au absentat de la ceremonie, fiind deja plecaţi spre facultăţile la care învaţă, iar în cazul unora au fost prezenţi părinţii lor, care le-au ridicat premiile. Fiecare zecist de la Evaluarea Naţională a primit câte o diplomă şi 1.000 de lei, iar la Bacalaureat premiul a urcat la 3.000 de lei.

„Sunt convins că prin aceste performanţe se deschid noi orizonturi, că de la momentul obţinerii lor drumurile voastre vă vor permite să accedeţi pe alte culmi. Prin urmare, personal vă mulţumesc pentru performanţa pe care aţi obţinut-o şi sunt convins că mulţumirile vin din partea tuturor cadrelor didactice cărora le-aţi demonstrat că se poate. Să o faceţi la fel şi în alte instituţii de învăţământ în cre veţi intra de-acum încolo şi să fiţi mândri de rezultatele pe care le-aţi obţinut”, a mai spus şeful IŞJ Bihor.


Lista zeciştilor la Evaluarea Națională în anul 2021:

1. Guiaş Lorena Ştefania, Colegiul Naţional Iosif Vulcan Oradea

2. Moga Vlad Mihai, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu Oradea

3. Oneţ Larisa Maria Dayana, Şcoala Gimnazială Oltea Doamna Oradea

4. Pasca Iulia Ana, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu Oradea

Lista zeciştilor la Bacalaureat în anul 2021:

1. Balint Adelian Ramona, Colegiul Naţional Mihai Eminescu Oradea

2. Ban Raluca Claudia, Colegiul Naţional Mihai Eminescu Oradea

3. Bodiu Maria Patricia, Colegiul Naţional Onisifor Ghibu Oradea

4. Ciurba Alexandra Maria Monica, Colegiul Naţional Mihai Eminescu Oradea

5. Filimon Andreea Yasmina, Colegiul Naţional Onisifor Ghibu Oradea

6. Ghenţ Alex Ionuţ, Liceul Teologic Baptist Emanuel Oradea

7. Mihalache Mihaela, Colegiul Naţional Avram Iancu