Pentru prima oară după mult timp, niciun bihorean nu a fost diagnosticat cu Covid-19 în ultima zi, deşi au fost efectuate 485 de teste, după cum arată cea mai recentă statistică furnizată, sâmbătă dimineaţă, de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură.

Au fost înregistrate, însă, 9 noi decese, însă de reţinut că acestea NU au avut loc în ultimele 24 de ore. 

"Decesele nu sunt din ultima zi, ci doar confirmate acum, în urma efectuării unor necropsii", a declarat BIHOREANULUI şefa DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

De asemenea, au fost consemnate şi două vindecări.

Astfel, numărul cazurilor active din judeţ a coborât sub 100, ajungând la 92.

Patru persoane, cu două mai puţine decât vineri, sunt tratate în secţii de Anestezie - Terapie Intensivă.

În total, numărul cazurilor înregistrate în Bihor a ajuns la 29.350, dintre care 27.794 au fost declarate vindecate, iar 1.464 decedate.

Cea mai mare incidenţă din judeţ se înregistra, sâmbătă dimineaţă, în comuna Câmpani, 1,69 cazuri Covid la mia de locuitori, cu 4 infecţii active raportate la numărul populaţiei, 2.364.

Vezi situaţia pe localităţi!

Pe de altă parte, în ce priveşte campania de vaccinare, în ultimele 24 de ore au primit un ser anti-Covid 993 de persoane, având completă schema de imunizare 227.500 de persoane.

Comunicatul mai arată şi că de vineri până duminică echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 559 de persoane carantinate şi 67 de persoane izolate la domiciliu, dar şi 110 de societăţi comerciale şi 36 de mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, din care 3 cu avertisment scris şi 5 cu amenzi în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată informarea.