Anul acesta, ziua de 1 iunie a fost una încărcată pentru micuţii orădenilor. În Orăşelul Copiilor, distracţia a început încă de dimineaţă, cu o serie de concursuri de desene şi tombole, dar şi concursuri de desene pe asfalt, competiţii pe teme rutiere ori jocuri logice.

Fiecare a făcut ce-a vrut şi a avut din ce alege. În timp ce unii au preferat să asiste la o piesă de teatru, alţii au ales să facă slalom cu bicicleta sau cu trotineta din dotare printre obstacole, în vreme ce curioşii au avut ocazia să urce la volanul unei maşini de poliţie. Inedit a fost şi când micuţii au fost chemaţi să joace baschet, alături de membri ai echipei CSM Oradea.

Marea atracţie a venit, însă, spre seară. Fascinaţi de magicienii Eduard şi Bianca, copiii au fost super-extaziaţi când pe scena din Orăşel au urcat băieţii de la Trupa Maxim. Sute de copii şi adolescenţi s-au postat în faţa scenei, unde i-au pozat şi i-au filmat pe interpreţii "Sărutărilor criminale" cu telefoanele mobile.

La capătul unui concert în care au ţopăit şi cântat, doar seara i-a trimis pe micuţi spre case. Unii rupţi de oboseală, alţii veseli, aşa cum le şade bine celor mici de ziua lor...