Potrivit locotenentului Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, accidentul s-a petrecut în jurul orei 13. "E vorba despre o clădire dezafectată, din Diosig, pe strada Libertăţii. Un zid al acesteia a căzut a căzut peste două persoane, un bărbat şi o femeie", a declarat lt. Herţe pentru BIHOREANUL.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare din Oradea şi un echipaj de terapie intensivă, precum şi paramedicii din Săcueni şi o autospecială de intervenţie din aceeaşi localitate. Şi Inspectoratul Teritorial de Construcţii a fost sesizat, iar un echipaj al acestei instituţii s-a deplasat la faţa locului.

Una dintre cele două persoane, o femeie de 24 de ani, a decedat. Deşi iniţial se credea că cea de-a doua persoană de sub dărâmături este bărbat, purtătorul de cuvânt al ISU a precizat că cea de-a doua victimă este tot o femeie, a cărei vârstă este, deocamdată, necunoscută.

"Cea de-a doua persoană va fi transportată de urgenţă la spital. S-au efectuat manevre de resuscitate, deoarece a suferit politraumatism cranian, şi urmează să fie transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă", a declarat Herţe.

"Zidul prăbuşit avea circa 20 metri lungime şi era înalt de 7-8 metri, din cărămidă. E un zid care aparţine unei foste fabrici", a mai menţionat purtătorul de cuvânt al ISU.

UPDATE:

În urma cercetărilor unei echipe formată din poliţiştii din Diosig, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Bihor, cele două victime prinse sub zid căutau fier vechi.

"S-a stabilit că un grup de aproximativ 20 de persoane au pătruns pe terenul care adăposteşte ferma dezafectată şi au început să disloce fier beton şi cărămizi de la baza unui zid, împrejurare în care zidul s-a prăbuşit peste două persoane", se arată într-un comunicat al Poliţiei, care mai menţionează şi că imobilul aparţinea unei ferme dezafectate.

Cele două femei prinse sub dărâmături erau amândouă din Diosig. Victima care a supravieţuit are 42 de ani şi este supusă unor investigaţii medicale la Spitalul Judeţean, fiind în continuare în stare gravă. "E policontuzionată cu traumatism cranio cerebral", a precizat dr. Adriana Casian, de la SMURD.

Ancheta continuă, pentru a determina circumstanţele exacte ale accidentului.