În perioada 27-29 s-au desfășurat în Oradea "Zilele Kiwanis", organizate de DP Kiwanis România, în colaborare cu clubul Kiwanis Art Oradea. Voluntarele Kiwanis au adus bucurie mai multor copii care au luat parte la evenimente. 

Programul a fost unul dens și în special pe placul celor mici. Vineri, în Piața Unirii, zeci de copii și tineri care au ales să deseneze și să scrie mesaje de Ziua Copilului au primit premii de la kiwaniene.

"Au fost oferite tricouri, rucsacuri, şepci, dulciuri de calitate, birotică, în cadrul concursului de desene "Lumea copilăriei" pentru a încuraja simțul artistic al copiilor”, a declarat Diana Cirmaciu, trezorierul KAO.

Piața s-a umplut de lume și de bucurie în special la momentul de dans susţinut de Kiwanis Aktion Club Oradea, pregătit de voluntarii Asociaţiei Down Oradea.

"Săptămâna Kiwanis a fost un succes, fiind săptămâna prieteniei, a serviciilor altruiste, a voluntariatului”, a spus Carmen Polman, guvernatorul Kiwanis Romania.

Sâmbătă, de la ora 18, evenimentele s-au mutat în Pasajul Vulturul Negru, unde a avut "Concertul premianţilor Kiwanis Art Oradea".

"Tinerii talentaţi au primit diplome și premii în bani, pentru a-i ajuta și sprijini în parcursul lor artistic", a spus Cristina Derban, președintele clubului KAO.

Au concertat: Maia Ciupeiu (pian), Szakacs Panna (flaut), Kallo Maya (pian), Ana Carina Niculaş (flaut), Ilisz Dominik (pian), Mădălin Baban (canto), Mihai Teacă (pian).

În încheiere, a avut loc o expoziţie de artă textilă a studenţilor Departamentului de Arte Vizuale, Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea: Ardelean Corina Diana Gabriela, Avram Geta Maria, Mihaela Sabina Călinescu, Viorica Dogaru (Pogăceanu), Kabai Salome, Kovacs Beata Bernadett, Petriş Cristina Szenko Tamara (an ÎI), Andreea Măria Lele, Adriana Florina Paşca, Petri Katalin Iudit (an I).

Tot în cadrul evenimentelor a avut loc, joi seară, și  festivitatea de premiere a concursului naţional Kiwanis România "Sărbători în pandemie" și a Concursului de Francofonie, cu diplome, premii în vouchere și cărți.

Organizatorii le-au mulțumit tuturor celor implicați.

Carmen Brehoi