Zilele Muzeului Ţării Crişurilor au ajuns, duminică, la final. Aproximativ 150 de persoane au luat parte la ultimul eveniment al festivalului, concertul "Anotimpurile" lui Vivaldi, interpretat de un grup de tineri care au umplut noul sediu şi parcul din jur cu muzică fină.

Revenirea la normalitate

"Trebuie să recunosc că a fost o bucurie să derulăm Zilele Muzeului Ţării Crişurilor în noua locaţie", a spus, în cuvântul de deschidere, directorul instituţiei, Aurel Chiriac. "Mulţumesc frumos în special colectivului, să ştiţi că dacă nu eram împreună, nu am fi ajuns la acest prim pas, la ceea ce am dat noi ca generic: revenirea spre normalitate", a spus el.

Între altele, managerul a afirmat că în perioada în care Muzeul a stat "închis" în Palatul baroc, instituţia a lucrat pentru desfăşurarea unor noi parteneriate, în special cu parteneri din străinătate, şi a privit optimist spre viitor, spunând că mutarea definitivă va începe în curând.

"Bani sunt. Noi avem bani pentru a face ceea ce urmează. Practic, mobilierul este în curs de facere, în octombrie începem mutarea definitivă, cu birouri, cu piesele de patrimoniu", a arătat Chiriac.

"Anotimpuri" frumoase

Concertul "Anotimpurile", de Antonio Vivaldi, a fost interpretat, duminică seară, la Oradea, de grupul Camerata Mille Fiori, format din tineri interpreţi de la Departamentul de Muzică al Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii Oradea (Andrada Ciupeiu - solist, vioară; Giordano Filomena - vioară; Ramona Raţiu – violă; Timea Solange – violoncel; Recitator: Tudor Ciupeiu) şi a stârnit ropote de aplauze din partea publicului.

Printre cei prezenţi s-au numărat inclusiv politicienii Ioan Mang şi Petru Filip, ambii cu soţiile, poziţionaţi în al doilea rând.

Dat fiind că pentru acest eveniment au fost disponibile doar 135 de invitaţii, care au fost toate împărţite, organizatorii au transmis concertul pe un ecran amplasat pe faţada Muzeului, astfel încât muzica a răsunat în toată clădirea şi în împrejurimi. Mulţi dintre cei care au trecut prin parc s-au arătat impresionaţi de ce au văzut şi chiar şi-au făcut selfie cu noul edificiu.