Cea de-a opta ediţie a festivalului Zilele Sfântului Ladislau, care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul lunii iunie în Cetatea Oradea, a fost anulată pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, sărbătoarea se va ţine abia la anul, deşi iniţial se dorea doar o amânare.

"Ţinem să precizăm că nu luăm în calcul organizarea evenimentului mai târziu în decursul acestui an deoarece considerăm că este absolut esenţial ca - aşa cum s-a întâmplat la fiecare ediţie - festivalul cultural să aibă loc în preajma datei de 27 iunie, ziua în care s-a născut Regele Sfânt Ladislau, întemeietorul Oradiei", se arată în comunicat.

Festivalul Zilele Sfântului Ladislau a câştigat în ultimii ani popularitate. Potrivit organizatorilor, la precedenta ediţie, desfăşurată în perioada 24-30 iunie 2019, au luat parte aproximativ 40.000 - 50.000 de persoane. Chiar şi aşa, evenimentul a strâns mai puţini orădeni decât în anii precedenţi, cu toate că programul a fost unul complex, cu show-uri ecvestre şi multe concerte, între care Csík Zenekar, Ocho Macho, Péterfy Bori, Neoton Família şi formaţia Alma şi Vintage Dolls. Între altele, participanții au fost atraşi la festival şi de un târg organizat în curtea Palatului Princiar, unde au putut savura numeroase bunătăţi şi cumpăra obiecte confecţionate de meşteşugarii bihoreni. 

Vezi mesajul preşedintelui Asociaţiei Sfântul Ladislau, Zatykó Gyula :

Vezi atmosfera de la festival de anul trecut, din data de 30 iunie: