Ediţia a V-a a Zilelor Comunei Sînmartin, începută vineri la Ştrandul cu Valuri din Băile 1 Mai, se va încheia duminică seară cu concertele soliştilor Puiu Codreanu şi Daniela Gyorfi.

Sâmbătă, vedeta serii a fost Alina Eremia, care a magnetizat zeci de fete şi fetiţe în zona scenei, dornice să cânte împreună cu solista melodii cunoscute precum “Poartă-mă”, “Vorbe pe dos”, “A fost o nebunie” sau “Când luminile se sting”, dar şi piese mai noi, precum “NaNaNa”, scoasă pe piaţă de numai o lună.

Vedeta a fost acompaniată de propriul band şi de un cuplu de dansatori, care a făcut un show pe cinste, şi a fost urmată de propriul frate, Mircea Eremia, el însuşi un interpret în vogă. Alina a fost asaltată de zeci de fane, pentru autografe, după ce a coborât de pe scenă.

Publicul nu a fost extraordinar de numeros şi a stat cam răsfirat, pe suprafaţa ştrandului, pe durata concertelor. Nimeni nu s-a plâns, însă - poate exceptând comercianţii - de lipsa aglomeraţiei, care a făcut acesibil orice stand de mâncare şi băuturi, sau cele de jucării şi brizbrizuri de tot felul.

E de aşteptat, în schimb, ca duminică, în ultima zi de sărbătoare, dacă vremea va fi frumoasă, Ştrandul cu valuri să se aglomereze, atrăgând mai mulţi localnici prin “tematica” mai populară.

Începând cu ora 15, pe scenă vor urca Maria Matei, Veronica Nicodim Stoicu, Viorica Marc Bulzan, George Simon (Ansamblul Vergelul), Anamaria Gal alături de un grup de copii, Natalia Halmajan, Andreea Chişe, Andrada Oros, Ansamblul Crişana, Sînziana Toader Ardelean şi Cătălin Ardelean, Monica Blaga, Mariana Abrudan, Cătălin de la Oradea, Paula Lezeu, Margareta Mihocaş şi Mihuţ Marius.

Spre seară, vor cânta Corina Szatmari, Adi Balint, Sabina Alb, Claudiu Borza, Feciorii Bihorului, Vasile Coca, principalele atracţii fiind Puiu Codreanu (21.30) şi Daniela Gyorfi (22.15). La ora 23, festivităţile vor fi închise cu un foc de artificii.