În fiecare an, pe 22 martie întreaga lume sărbătoreşte Ziua Mondială a Apelor, o zi în care ar trebui să se atragă atenţia vizavi de consumarea cu raţiune a acestei resurse epuizabile. Anul acesta, sub sloganul "Lumea este însetată pentru că nouă ne este foame" (slogan utilizat la nivel mondial), Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, Compania de Apă Oradea şi Lotus Center organizează mai multe concursuri pentru preşcolarii şi elevii orădeni.

Şeful ABA Crişuri, Pasztor Sandor, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-au încheiat parteneriate cu zece grădiniţe şi şase şcoli din Oradea, fiecare urmând să-şi formeze echipele care vor concura, joi, în competiţiile stabilite de organizatori. Toate concursurile vor avea loc la Lotus Center, începând cu ora 10.

Unul din concursurile la care vor fi testaţi elevii se numeşte "Gătim responsabil". "Am convins părinţii să facă prăjituri, iar elevii vor evalua, folosindu-se de o scală, conţinutul de apă al prăjiturilor", a explicat Pasztor. Scopul tuturor concursurilor este de a-i învăţa pe copii importanţa consumului raţional de apă. În plus, de-a lungul zilei, doi medici le vor vorbi şcolarilor despre importanţa apei pentru organism. După concursuri, ei vor rămâne la o gustare oferită de centrul comercial.

Organizatorii se aşteaptă ca la concursuri să participe circa 200 de copii.