Duminică, la aniversarea Zilei Independenţei de stat a României, dar şi a Zilei Europei, autorităţile locale şi nu numai au pregătit programe speciale.

Prima care s-a înscris în calendarul evenimentelor este Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, care marchează Ziua Europei printr-o expunere despre ce înseamnă Tratatul de la Lisabona. "Apoi, va avea loc un forum al studenţilor Pro Europa", a precizat decanul facultăţii, Lia Pop. Evenimentul va începe de la ora 11 la sediul facultăţii şi are porţile deschise pentru toţi studenţii şi elevii orădeni. "La sfârşit va fi şi o surpriză menită să îndulcească ziua", a mai spus decanul.

De la ora 12, la statuia Ostaşului Român din Piaţa 1 Decembrie, Prefectura Bihor organizează un ceremonial militar, menit să marcheze cei 133 de ani de la proclamarea independenţei de stat a României. Programul cuprinde şi depuneri de coroane şi o defilare a gărzii militare.

Spre seară, Primăria Oradea a pregătit un concert în aer liber, în Piaţa Independenţei. Hara, Connect-R şi Jay Ko ft. Anya vor cânta pentru orădeni începând cu ora 19.