„Ziua deţinuţilor politic anticomunişti şi a martirilor de conştiinţă din perioada 1944-1989” va fi comemorată în acest sfârşit de săptămână, şi la Oradea.

"Prin Legea nr. 247/2011 data de 09 martie a fost dedicată comemorării victimelor comunismului. Ca în fiecare an, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic Bihor şi Asociaţia «Nistor Bădiceanu» doresc să comemoreze această zi în spirit ecumenic şi respect faţă de diversitatea etnică orădeană, amintindu-ne nu doar de eroii anticomunişti ci şi de «martirii de conştiinţă» proveniţi din toate cultele religioase, al căror caracter puternic a fost şlefuit prin credinţă", arată o informare semnată de vocepreşedintele AFDPR Bihor, Ulpiu Traian Bodea.

Vezi mai jos programul evenimentelor, transmis de AFDPR:

Programul evenimentelor:

06.03.2022 - Ceremonii de pomenire  în comunităţile religioase orădene, cu intentia "Pentru sufletele foştilor deţinuti politic şi de conştiinţă  din perioada 1944-1989".

09.03.2022 - Te Deum, sf. Liturghii şi rugăciuni cu aceeaşi intenţie la bisericile din Oradea

- ora 12.00 - Slujbă de parastas şi comemorare la Monumentul foştilor deţinuţi politic din Beiuş

- ora 17.00, Moment de rugăciune ecumenică la Troiţa Foştilor deţinut politic din Parcul Traian urmată de depunere de flori şi candele

- ora 17.30, Muzeul Cetăţii Oradea, reuniune comemorativă cu membri AFDPR, reprezentanţii cultelor religioase şi invitaţi care vor ţine scurte cuvântări despre deţinuţii politic şi "martirii de conştiinţă", urmată de lansarea proiectului "Onorează-ţi eroii" şi o agapă frăţească.