Manifestările organizate de Ziua Drapelului la Oradea, scurtate din cauza zilei de doliu naţional pentru comemorarea victimelor accidentului din Muntenegru, s-au desfăşurat în timp record, fiind terminate înaintea programului anunţat.

Ceremonia a început la ora 9.30, la Biserica cu Lună, cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului, care i-a şi fost înmânat prefectului Claudiu Pop, după care reprezentanţii administraţiei judeţene au pornit, încolonaţi, spre piaţa Unirii, însoţiţi de episcopul ortodox Sofronie Drincec.

Festivităţile s-au desfăşurat, apoi, pe platoul din faţa Primăriei Oradea. Oficialităţile prezente, între care primarul Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa şi vicepreşedintele CJ Ioan Mang, au sărutat drapelul, care apoi a fost înălţat pe catarg, în timp ce se intona imnul naţional. 

După ce prefectul Claudiu Pop a citit hotărârea de Guvern privind declararea zilei de miercuri zi de doliu naţional, drapelul a fost lăsat în bernă, iar cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere.

Spre deosebire de alte manifestări de acest gen, la eveniment au fost prezenţi doar câţiva orădeni de rând. Anul acesta ceremonia a fost adaptată zilei de doliu naţional, unele momente fiind scoase din program.