De Ziua Europeană a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă în 25 octombrie, în fiecare an, Curtea de Apel Oradea a anunţat că organizează mai multe activităţi destinate a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi cu privire la drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

"În cadrul acestor evenimente, în data de 25 octombrie 2016, vor fi primite la sediul Curţii de Apel Oradea grupuri de elevi de liceu şi studenţi, interesaţi de activitatea justiţiei. Lista participanţilor (grupuri de maximum 15 persoane) va fi comunicată Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Oradea până la data de 24 octombrie 2016, ora 12.00", se arată într-un comunicat transmis presei.

Informarea mai arată că Ziua Europeană a Justiţiei este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul activităţilor desfăşurate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora şi de a reaminti că aceasta este un serviciu pentru cetăţeni.