În 22 septembrie Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor (Oradea Heritage) marchează Ziua Europeană a Patrimoniului printr-o serie de evenimente cu intrare liberă la Casa Darvas-La Roche.

La ora 16:30 vernisăm expoziția intitulată „Fascinația originalului” în sala de recepție a casei. Colecția este alcătuită din elemente decorative și obiecte originale păstrate în Casa Darvas-La Roche care, în viitorul apropiat, vor fi integrate într-o expoziție permanentă. Expoziția va fi deschisă de curatorul acesteia, documentaristul Fundației, Deodáth Zuh, respectiv istoricul Mircea Pașca.

De la ora 17:00, în sala de conferințe, asistăm la prelegerea istoricului Mircea Pașca, intitulată „Locuinţe burgheze şi aristocratice în Oradea anilor 1900”.

La ora 19:00 Corala Art Nouveau a Filarmonicii de Stat Oradea așteaptă publicul la un concert extraordinar în grădina Casei Darvas-La Roche. Artiștii Filarmonicii ne vor încânta din balconul curții cu un program muzical alcătuit din piese îndrăgite ale unor mari compozitori precum Gershwin, Jenkins și Johnson. Dirijor: Olga Bejan, acompaniază la pian: Camelia Andone.

Participarea la fiecare dintre evenimente este gratuită.

În această zi, intrarea este liberă în toate obiectivele administrate de Oradea Heritage – Casa Darvas-La Roche, Turnul Primăriei, Sinagoga Neologă Sion, Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein, respectiv Templul Francmasoneriei.

Zilele Europene ale Patrimoniului (European Heritage Days) au fost stabilite din 1985 la inițiativa Consiliului Europei și au loc anual în luna septembrie. Scopul este punerea în evidență a bogăției și diversității patrimoniului cultural european.

Oradea Heritage

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!