Primăria comunei Căbeşti a organizat alături de Asociaţia "Dăruieşte Vise" un eveniment dedicat tuturor copiilor din comunitatea locală, menit să celebreze rolul acestora în dezvoltarea armonioasă a localităţii: "Festivalul Copiilor".

Deşi sărbătorită în mod anticipat în comuna Căbeşti, Ziua Internaţională a Copilului este un prilej deosebit de important de valorificare a potenţialului, drepturilor şi perspectivelor celor mai mici dintre noi.

Evenimentul a cuprins o serie largă de activităţi pentru copiii prezenţi, de la pictat pe faţă, până la ateliere de lucru pe diverse teme şi jocuri educative dedicate participanţilor.

Toboganul gonflabil, trambulina, personajele din desenele animate, Mickey şi Minnie Mouse, clovni şi alte figuri îndrăgite, precum şi candy bar-ul generos s-au numărat printre principalele atracţii pentru copiii care s-au alăturat acestui eveniment.

Totodată, în acest cadru a fost stabilită o nouă viziune pentru includerea copiilor din comuna Căbeşti în acţiuni benefice de dezvoltare personală şi socială, precum şi în demersuri de adoptare a deciziilor la nivel local, aspecte pe care actorii comunitari le vor promova şi implementa pentru a evidenţia poziţia prioritară a generaţiei tinere în fundamentarea unui viitor prosper.

"Copiii sunt viitorul oricărei comunităţi şi este normal să ne gândim la ei şi să îi punem în prim plan!  Bucuria şi fericirea de pe chipul lor ne arată că orice sacrificiu merită! Ei ne dau speranţa şi puterea de a merge mai departe şi a construi pentru ei o lume mai bună! Oricât de mult s-ar investi în drumuri, canalizare, apă sau modernizarea unei comunităţi, fără investiţii în educaţia oamenilor nu vom reuşi să schimbăm nimic din ceea ce contează cu adevărat!", a afirmat primarul comunei Căbeşti, Corina Ene.

Cetăţenii s-au alăturat într-un număr semnificativ iniţiativei şi copiii au fost sărbătoriţi aşa cum se cuvine de către părinţi, bunici şi alţi actori ai comunităţii locale. Măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-COV-2 au fost respectate conform reglementărilor în vigoare, astfel încât acest eveniment să nu cauzeze o accentuare a efectelor pandemiei pe plan local.