Anual, pe 10 iunie se celebrează Ziua Mondială Art Nouveau, sărbătoare care sâmbătă va fi marcată şi la Oradea. La casa Darvas la Roche, orădenii sunt invitaţi să ia parte la concerte şi felurite ateliere, dar şi concursuri anume organizate.

Deschiderea evenimentelor va avea loc la ora 10, ia imediat după aceea doritorii se vor putea înscrie în primul concurs, "Decoraţiuni de stil sau animale de companie".

Între orele 11 şi 13, istorici şi specialişti în artă vor oferi ghidaj la palatele orădene Ar Nouveau, iar între orele 12 şi 15 se vor ţine ateliere de creaţie pentru copii şi un workshop educativ despre floră şi faună ca elemente ale decoraţiunilor Art Nouveau.

De la ora 15 va avea loc un concert de fanfară, iar de la ora 16 un concurs de aventură ("Descoperă simboluri în casa Darvas la Roche").

De la ora 19 specialiştii vor explica motivul strugurilor în stilul Art Nouveau şi vor face o istorie a băuturilor de epocă 1900, iar de la ora 20 va avea loc un program muzical inspirat din repertoriul de început de secol 20.

Ultima activitate va debuta la ora 21, când orădenii vor fi chemaţi să lumineze grădina Darvas cu făclii şi lampioane.