Ziua Naţională a României este sărbătorită joi, de la ora 19, la Filarmonica de Stat, cu lucrări semnate preponderent de compozitori români. Lucrările care vor putea fi audiate sunt Dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, Rapsodie română pentru pian și orchestră de Franz Liszt, Scenă pastorală română de Petre Elinescu, Ecouri pentru Contraste de Violeta Dinescu, Triptic de Adrian Pop, Jocuri II de Sabin Păutza, Rapsodia română nr. 1 în La major, op. 11/1 de George Enescu.

Solistul invitat Sorin Petrescu este pianist al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, desfăşurând o bogată activitate solistică. Este membru al Trio-ului Contraste, fiind un promotor al muzicii contemporane. A participat la mai multe festivaluri muzicale şi a concertat în China, Polonia, Ungaria, fosta U.R.S.S., Germania, Olanda, Franţa, Elveţia, Taiwan.

Percuţionistul invitat Doru Roman este membru al Orchestrelor „Banatul”, „Europa Symphony” – Viena, „Metropolitan” – Bucureşti, al Ansamblurilor de percuţie din Cluj-Napoca şi Timişoara, al Old Dixieland Jazz Band, precum şi al Trio-ului „Contraste”. Este profesor de percuţie la Universitatea de Vest din Timişoara și conducător al Ansamblurilor de Percuţie „Splash” şi „Percutissim”. A susţinut numeroase concerte şi recitaluri atât în ţară cât şi în străinătate.

Conducerea muzicală a concertului îi aparţine dirijorului permanent, maestrul Romeo Rîmbu.

Biletele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11-17, precum şi cu o oră înainte de concert, iar abonamentele sunt valabile.