Cei care doresc să iasă în aer liber sunt invitaţi în grădina Palatului Baroc, unde joi, cu ocazia Zilei Pământului, vor fi organizate tururi ghidate gratuite, pentru ca orădenii să descopere şi să afle informaţii despre toate frumuseţile din spațiul verde. Dacă vremea va fi frumoasă, angajaţii palatului vor organiza şi ateliere de creaţie şi concursuri.

Evenimentul este organizat de Episcopia Romano-Catolică a Oradiei, custodele Palatului, iar tururile ghidate vor avea loc în intervalele orare 10-13 şi 16-19, la fiecare oră fixă.

Grupurile vor fi conduse de un angajat al Episcopiei care le va povesti celor prezenți despre arborii de valoare ai grădinii, între care se numără un stejar de peste 200 de ani, un puiet de sequoia plantat de aproape un an, frumoasele magnolii, admirate în această perioadă a anului de toți cei care trec prin zonă, dar şi castanii din curtea interioară. 

În plus, curioşii vor putea vedea şi exemplare diverse de păsări, precum cucuvele, piţigoi sau turturici, pentru care s-au construit câteva căsuţe în arbori.

"În caz de vreme favorabilă, se vor organiza ateliere de creaţie şi concursuri, precum şi ateliere pe tema îngrijirii conştiente a mediului, toate aceste activităţi urmând a fi desfăşurate în aer liber", se arată în comunicat.

Palatul Baroc este un loc de promenadă ideal în această perioadă, magnoliile din curte fiind înflorite de câteva zile şi oferind un peisaj colorat şi "instagramabil".

Anual, în 22 aprilie, la nivel mondial se celebrează Ziua Pământului. Aceasta a fost iniţiată de senatorul american Gaylord Nelson, ca fiind o zi de luptă împotriva poluării.

Sărbătoarea a fost marcată pentru prima dată la 22 aprilie 1970, când aproximativ 20 de milioane de americani au participat la manifestaţii anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, manifestaţii reunite sub numele de ''Ziua Pământului''. Efectul acestei demonstraţii de amploare a fost covârşitor, aducând în atenţia opiniei publice poluarea ca una dintre cele mai mari probleme ale omenirii.