Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea organizează, pe 25 aprilie, la Grădina Zoologică, ziua părinţilor adoptivi, un eveniment dedicat orădenilor care au adoptat la distanţă unul sau mai multe animale care trăiesc la Zoo.

Între activităţile plănuite pentru 25 aprilie se numără alimentări publice, în cadrul cărora părinţii adoptivi îşi vor putea hrăni animalele, cu excepţia celor periculoase. De asemenea, orădenii plătesc pentru câte un animal de la Zoo vor participa şi la o "şedinţă cu părinţii", unde vor afla detalii despre cheltuielile făcute, precum şi despre proiectele de viitor ale Grădinii Zoologice.

"Dorim ca această activitate să fie o platformă de acţiune comună a celor care îndrăgesc animalele, atât prin vorbe cât mai ales prin fapte, desideratul principal fiind propagarea ideii de bunăstare a animalelor din grădina zoologica şi respectul faţă de natură", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de ADP Oradea.

Programul zilei părinţilor adoptivi este următorul: ora 10 - alimentare, activităţi de întreţinere la cai şi ponei; ora 11 - alimentare cu public la coati; ora 12 - şedinţă cu părinţii, în sala de conferinţe; ora 12.30 - pregătirea hranei pentru animalele mici; ora 13 - alimentare cu public la lemuri; ora 13.30 - alimentare cu public la suricată; ora 14 - vizitarea grădinii cu ghid în limba română; ora 15 - vizitarea grădinii cu ghid în limba maghiară; ora 16 - alimentzare cu public la păsări exotice; ora 17 -  vizitarea grădinii cu ghid în limba română; ora 18 - alimentare cu public la feline.

ADP Oradea a lansat adopţiile la distanţă în decembrie 2014. Pentru a întreţine un animal, părinţii adoptivi plătesc 100 lei pe an, respectiv 500 de lei dacă este vorba de persoane juridice.