Împlinirea a 150 de ani de existenţă a Poliţiei de Frontieră a fost marcată, vineri, cu o zi mai târziu, la Oradea cu o şedinţă festivă la sediul Inspectoratului Teritorial condusă de adjuncţii şefului ITPF Oradea, Ovidiu Gherman şi Nicolae Iancu, respectiv de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Lazăr, având în vedere faptul că inspectorul-şef Marin Bondar era plecat din localitate în interes de serviciu.

Poliţiştii au avut ca invitaţi o delegaţie a poliţiei de frontieră din Ungaria, pe subprefectul Cristian Bitea şi pe Vasile Popa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. În cadrul festivităţii, au fost avansaţi înainte de termen 27 de poliţişti de frontieră din care 7 ofiţeri şi 20 de agenţi, "care au avut rezultate meritorii în combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigarete şi a traficului ilicit cu produse cu tutun".

Dintre aceştia 12 poliţişti de frontieră au primit şi cadouri din partea conducerii I.T.P.F. Oradea, mai exact câte un ceas de mână. De asemenea, au mai fost avansaţi la termen 5 ofiţeri şi 107 agenţi.

La data de 24 iulie 1864, Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti "de dincoace şi dincolo de Milcov" şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. De aceea, ziua de 24 iulie a fost desemnată ziua Poliţiei de Frontieră.