Pompierii bihoreni și-au sărbătorit ziua în mijlocul copiilor. An de an, pe 13 septembrie este celebrată Ziua Pompierilor din România.

În piața Mihai Viteazul din Oradea, angajații ISU Crișana și-au etalat mașinile care îi ajută să lupte împotriva flăcărilor, arătându-le micuților curioși ce înseamnă să fii pompier.

Autospecialele de lucru cu apă și spumă, cele cu care ajung la înălțimi și cele de descarcerare, alături de motocicletele SMURD, autospeciala pirotehnică, ambulanțe și alte echipamente și accesorii din dotarea subunităților ISU au fost „inspectate” de copii, dar și de adulți.

În plus, pompierii i-au lăsat pe musafirii lor să probeze echipamentele ori să țină în mâini furtunul cu apă, pentru a vedea că misiunea împotriva flăcărilor nu este ușoară.

Pompierii au oferit și informații utile pentru prevenirea situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor.

Ziua festivă a fost și un prilej de avansare în grad înainte de termen pentru trei ofițeri și șapte subofițeri din cadrul ISU Crișana „care au obţinut rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor specifice”, după cum se arată într-un comunicat al instituției. De asemenea, 288 de angajați au fost citaţi prin Ordinul de zi pe inspectorat, în semn de apreciere pentru munca desfăşurată şi rezultatele profesionale obţinute.

Tot de Ziua Pomperilor din România, porțile a 10 subunități din Bihor au fost deschise pentru activități cu copiii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!