Sediul unităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, cât şi al subunităţilor din judeţ îşi vor deschide, vineri, porţile. Pompierii bihoreni sărbătoresc cel de-al 81-lea an de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România.

Între orele 10 şi 14, orice curios îi va putea vedea pe pompieri în timp ce fac exerciţii demonstrative şi prezintă tehnica şi mijloacele de intervenţie specifice. De asemenea, salvatorii îi vor învăţa pe cei care îi vizitează cum să prevină situaţiile de urgenţă.

Pe 28 februarie se împlinesc 81 de ani de la legiferarea protecţiei civile în România. Regele Carol al II-lea a fost cel care a aprobat, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933, "Regulamentul apărării pasive în România". Iniţial, scopul Protecţiei Civile a fost de a limita efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei, însă ulterior paleta intervenţiilor a devenit mult mai largă, răspunzând nevoii de siguranţă a cetăţenilor.

În 2013, pe linia pregătirii pentru situaţi de urgenţă, ISU Crişana a organizat 2100 de acţiuni cu personalul cu atribuţii în acest domeniu din cadrul primăriilor, instituţiilor publice şi firmelor, 101 exerciţii de alarmare publică, 1.912 exerciţii practice privind modul de comportare în situaţii de urgenţă şi peste 100 de lecţii deschise şi 23 de concursuri tematice, la care au participat peste 6.900 de preşcolari, elevi şi cadre didactice.