Sute de orădeni au vizitat vineri Biblioteca Gheorghe Şincai la "Ziua Porţilor Deschise". Ca în fiecare an, cu această ocazie orădenii şi-au putut face sau înnoi gratuit abonamentele la bibliotecă dar au şi putut participa la o serie de evenimente, fie ele destinate copiilor sau adulţilor.

De la ora 13, în amfiteatru, a fost lansat volumul "Descoperă istoria şi valoarea" (Ed. Aquila 93), în timp ce de la ora 14, Organizaţia Femeilor Liberale a organizat simpozionul "Ziua Românilor de Pretutindeni". După amiază, de la ora 17, Fundaţia Civika a făcut o invitaţie la lectură cu o nouă ediţie a proiectului "Oradea citeşte. Lecturi Urbane", sprijinit de Consiliul Elevilor de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu".

De la ora 18, la etajul 2 al Bibliotecii Judeţene vizitatorii au putut vedea o expoziţie de benzi desenate şi pictură pe lemn semnată de prof. Ciprian Tamba, în timp ce de la ora 19, aceştia au putut urmări o demonstraţie culinară oferită de chef Mihai Cristian.

Şi cei mici s-au distrat la Ziua Porţilor Deschise, urmărind spectacolul de teatru "Hansel şi Gretel" dar şi particiând la ateliere de creaţie.