În Aula Magna a Univesităţii din Oradea se va auzi din nou un "laudatio", adică un discurs în care se prezintă meritele unei personalităţi. Asta pentru că Senatul instituţiei de învăţământ superior a aprobat decernarea unui nou titlu de Doctor Honoris Causa, de data aceasta prorectorului Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Nicolae Bocşan.

Ceremonia va avea loc marţi, de la ora 12, şi e anunţată de biroul de presă al Universităţii ca o manifestare menită să celebreze Ziua Naţională a României.

Înaltul titlu academic este acordat la iniţiativa Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, "ca o recunoaştere a eforturilor susţinute de sprijinire a studiilor în domeniul Istorie de la Universitatea din Oradea", după cum informează un comunicat de presă al instituţiei.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa devine la Universitatea din Oradea o rutină, în acest an peste 20 de personalităţi primind această distincţie. Rectorul Cornel Antal a explicat "avalanşa" de decernări prin faptul că şi-a încurajat colegii să iniţieze astfel de evenimente, pentru a creşte vizibilitatea Universităţii din Oradea în ţară şi pentru a atrage personalităţi în cadrul instituţiei. Ultima decernare a unui astfel de titlu a avut loc joia trecută, când doctorul Gheorghe Benga a devenit membru al comunităţii academice orădene.