Chiar dacă au trecut trei luni de când a fost instituită regula separării deșeurilor de ambalaje în trei fracții (plastic-metal, hârtie-carton, sticlă), colectate în săptămâni diferite, încă sunt orădeni care, în ziua de reciclabile, scot în stradă toate tipurile de deșeuri și acolo le lasă pe cele neprogramate pentru ridicare.

Luni, 25 septembrie, clienții RER Vest care locuiesc la case aflate pe malul drept al Crișului Repede sunt rugați să scoată spre colectare doar sacul sau pubela galbenă, care să conțină doar deșeuri din plastic - metal (PET-uri, folii, pungi de plastic, recipiente de la detergenți, șampon, săpun lichid, caserole din plastic, ambalaje din aluminiu, doze de aluminiu, cutii de conserve, ambalaje TetraPack, de exemplu cutii de lapte sau de suc). La fel vor face vineri, 29 septembrie, orădenii de pe malul stâng.

„Dacă sunt orădeni care vor scoate în stradă și sacul cu hârtie-carton sau pubela cu sticle, îi rugăm să nu le lase la limita de proprietate până în ziua programată pentru colectarea acestor fracții, ci să le țină în curte”, a transmis RER Vest.

În următoarea săptămână, 2 - 6 octombrie, va fi rândul ridicării sacilor albaștri, cu hârtii și cartoane. Zilele de colectare pot fi verificate și pe site-ul rervest.ro, secțiunea Utile, Programe de colectare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!