Revista Capital a realizat clasamentul celor mai bogaţi români în 2012, care va fi publicat la sfârşitul lunii octombrie.

Înainte de a dezvălui ordinea miliardarilor în top, site-ul capital.ro a publicat un top al celor mai bogate judeţe din ţară, în funcţie de averile cumulate ale milionarilor din Top 300 din zona respectivă.

Potrivit clasamentului, judeţul Bihor se află pe locul 4, cu trei milionari în Top 300, care au o avere cumulată de 1.020 milioane de euro, după Bucureşti-Ilfov, Constanţa şi Bacău.

Cel mai bogat bihorean este, potrivit datelor revistei Capital, Zoltan Teszari, acţionarul RCS&RDS, care are o avere de 775 milioane de euro. Cu averea lui, Teszari este şi în top 10 al celor mai bogaţi români, însă, poziţia pe care o ocupă nu a fost încă dezvăluită.

Pe primul loc în acest top este zona Bucureşti şi Ilfov cu o avere cumulată ce depăşeşte 11 miliarde de euro. Cel mai bogat "bucureştean", care are însă şi sediul la Monte Carlo, este Ion Ţiriac. Afacerile sale au scăzut faţă de anul precedent, dar evaluarea Capital îl plasează încă la 850-900 de milioane de euro.

Aproape 3 miliarde de euro au dispărut, într-un an, din valoarea totală de piaţă a companiilor milionarilor români, plus valoarea proprietăţilor deţinute de aceştia şi, în unele cazuri, chiar din banii din conturi. Pierderile şi insolvenţele din 2011 au avut un cuvânt greu de spus în această statistică. Astfel, totalul averilor celor 300 de milionari s-a ridicat la circa 26,5 miliarde de euro faţă de 29,5 miliarde de euro cu un an în urmă.

sursa: Capital.ro

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"